Miten lakata huolehtimasta blogisi sijoituksesta Blogilistassa?

Tämä aihe voi olla hyödyllinen aloitteleville bloggaajille, sillä kokeneemmat ovat varmasti jo päässeet Blogilistan ikeestä.

Blogilista.fi on mainio palvelu, joka luokittelee blogeja mm. niiden suosion mukaan. Suosiota luonnollisestikin mitataan lukijamäärillä. Sivuston näyttämiä lukuja ei kuitenkaan kannata ottaa liian tosissaan, sillä palvelu laskee vain niitä klikkauksia, joita blogisi saa vain ja ainoastaan Blogilistan kautta. Blogisi suosio voi siis olla laskussa Blogilistan mukaan, vaikka blogisi omat tilastot väittävät ihan muuta. Jos on aloittelevana bloggaajana saanut hyvän startin ja saa pikkuhiljaa yhä enemmän lukijoita, ja oma sijoitus Blogilistassa on ollut jatkuvassa nousussa, voi tuntua ikävältä, jos/kun sijoitus lähtee yhtäkkiä laskuun, vaikka bloginsa sisältöön olisi todella panostanut.

Kun rekisteröin blogini Blogilistaan, sijoitukseni oli alussa 4000 ja jotain päälle. Pian tilanne näytti tältä:

Ei mennyt kauaa, kun oltiin tässä:

Ja sitten tässä:

Ja parhaimmillaan tässä:

Saatuani minulle toistaiseksi parhaan sijoituksen blogini ”suosio” alkoi Blogilistan mukaan laskea. Erityisesti lukijamäärät ja ”kuumuus” laskivat dramaattisesti yli puolella. Tällä hetkellä näyttää jotakuinkin tältä:

Jos ei tietäisi paremmin, sitähän voisi ihan hätääntyä ja ihmetellä, mitä tämä on, kun oman blogin mukaan näyttää, että jotain trafiikkia kuitenkin on. Samaan aikaan, kun blogini suosio laskee Blogilistassa, blogini tilastot kertovat:

Jos bloggaamista jatkaa alkuinnostuksen jälkeenkin, eli toisin sanoen into pysyy yllä, ja blogiaan linkittää asianmukaisiin paikkoihin ja seuraa ja kommentoi mielenkiinnolla muita blogeja, yhä useampi lukija klikkautuu blogiisi jonkin muun palvelun kuin Blogilistan kautta. Jo se yksistään selittää, miksi blogisi voi olla aikaisempaa luetumpi, vaikka Blogilista väittäisi muuta.

Nautitaan siis bloggaamisesta ja käytetään Blogilistaa lähinnä muiden blogien löytämiseen!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s