Nykyinen treenivillitys vs. Mikaela Ingbergin suhde treenaamiseen

Treenaamisen suosio näkyy kaikkialla mediassa, mutta ehkä kaikista selvimmin juuri blogeissa. On perinteisiä fitnessblogeja, jotka eivät tarjoa muuta sisältöä kuin proteiinipulvereita ja selfie-kuvia, joissa poseerataan puolialastomana kuntosalilla. Olen löytänyt viime päivinä kuitenkin monia sellaisia blogeja, jotka ovat pääsääntöisesti esim. muoti-, kauneus- tai kosmetiikkablogeja, mutta niissäkin on alettu treenata ja jaella treeni- ja dieettiohjeita. Samaan aikaan on valtavasti ihmisiä, jotka eivät liiku juuri lainkaan. Tässä kirjoituksessa pohdin, minkälaisen kuvan treeniblogit antavat, ja kuinka vähän monet ihmiset todellisuudessa liikkuvat.

Törmäsin tänään Ilta-Sanomien artikkeliin Mikaela Ingberg hoikkuudestaan: En treenaa ja syön ajoittain epäterveellisesti. Joidenkin mielestä voi kuulostaa aika houkuttelevalta jättää treenaaminen, syödä epäterveellisesti ja hoikistua samalla. Ehkä ei kuitenkaan kannata kokeilla samaa reseptiä, sillä Ingbergillä oli ammattiurheilijana huomattavasti keskivertoihmistä enemmän lihasmassaa. Nykyisen treenivillityksen aikaan on kuitenkin virkistävää, että entinen huippu-urheilija ei juurikaan treenaa. Jo aiemmin viime keväänä Ingberg kertoi aika lailla kokonaan lopettaneensa treenaamisen.

Minua tässä kaikessa ilahduttaa se, että voimme saada tervettä vastapainoa joillekin treeniblogeille ja ylipäänsäkin treenivillitykselle. Itse pidän paljon liikunnasta ja liikun reilusti, ja silti kammoksun joitakin fitnessblogeja, joissa bloggaajat näyttävät stereotyyppisiltä bimboilta, joilla anaboliset steroidit ovat sumentaneet viimeisenkin aivotoiminnan. Treenaamisessa tuntuu vallitsevan ääripäät; joko se menee aivan älyttömäksi tai jää kokonaan. Minä kuulun jonnekin fitnessbloggaajien ja Mikaela Ingbergien välimaastoon, sillä siellä oleminen on kaikkein miellyttävintä!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s